• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia I i II stopnia oraz studia podyplomowe

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Bezpieczeństwo Zdrowotne, specjalność: Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności

Szczegóły
Kod LSBZ-ZBiJZ-01
Jednostka organizacyjna Wydział Studiów Społecznych w Poznaniu
Kierunek studiów Bezpieczeństwo zdrowotne (Poznań)
Forma studiów Stacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów praktyczny
Języki wykładowe polski
Czas trwania 3 lata (6 semestrów)
Adres komisji rekrutacyjnej rekrutacja@wsb.net.pl
Adres WWW https://www.wsb.net.pl/
Wymagany dokument
  • Świadectwo maturalne
  Zadaj pytanie
Tura 1 (03.04.2024 00:00 – 30.09.2024 23:59)

Opis i perspektywy zawodowe

Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności to nowoczesna specjalność studiów która umożliwia zdobycie profesjonalnej wiedzy na temat  najnowszych osiągnięć z zakresu bezpieczeństwa żywności i umiejętności dotyczących technologii żywności. Studiując na tej specjalności poznasz przepisy prawa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej oraz zasady racjonalnego żywienia, które możesz wykorzystać w pracy dietetyka. Studia wyposażą Cię również w wiedzę z zakresu norm żywieniowych w zakładach żywienia zbiorowego oraz technologii produkcji i przetwarzania żywności. W przyszłości będziesz mógł zarządzać systemami bezpieczeństwa żywności zgodnie z wymogami GHP/GMP i HACCP. Nauczysz się również jak bezpiecznie modyfikować skład żywności i wzbogacać go o dodatkowe substancje funkcjonalne. Jeśli tematyka bezpieczeństwa żywności jest Ci bliska, a w przyszłości chciałbyś zajmować się tworzeniem strategii bezpiecznego zarządzania żywnością oraz kontrolowaniem i edukowaniem innych w tym zakresie – to ta specjalność jest właśnie dla Ciebie!

Absolwent studiów Bezpieczeństwo zdrowotne na specjalności Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności jest przygotowany do pracy:

  • w Stacjach Sanitarno – Epidemiologicznych,
  • w placówkach, których działalność obejmuje bezpieczeństwo żywności i żywienia w charakterze specjalisty ds. przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli bezpieczeństwa żywienia i żywności,
  • w organach kontrolnych przemysłu spożywczego,
  • w placówkach ochrony zdrowia oraz zakładach opieki zdrowotnej,
  • w poradniach dietetycznych,
  • w szkołach zawodowych zajmujących się kształceniem kadry odpowiedzialnej za zabezpieczenie systemów jakości żywności.

*Uruchomienie danej specjalności jest uzależnione od wymaganej liczebności osób nią zainteresowanych

Sposób płatności

Wysokość czesnego w zł w roku akademickim 2024/2025

Studia stacjonarne

Studia niestacjonarne

Jednorazowo
(za rok studiów z góry)

6 270

5 830

W dwóch ratach
(za semestr studiów z góry)

3 190

2 970

W dwunastu ratach
(za miesiąc z góry)

550

520

 


Zasady kwalifikacji

Kandydat/ka na studia I stopnia posiadać musi świadectwo maturalne, świadectwo dojrzałości lub maturę europejską/ międzynarodową. W postępowaniu rekrutacyjnym uwzględnia się wyniki z części pisemnej matur z dwóch przedmiotów obowiązkowych (język polski, język obcy) oraz z dwóch przedmiotów dodatkowych (wiedza o społeczeństwie, biologia, matematyka, chemia, fizyka, geografia, historia). Podstwą przyjęcia na studia będzie złożony komplet dokumentów.